CONTRIBUTION TO THE PHYTOCHEMICAL STUDY AND CHEMICAL TESTS OF THE EXTRACTS OF Citrus limonium (LEMON) and Capsicum frutescens L. (CHILLI PEPPER)

Autores

  • Laiza Cristina Carlos Freire Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi
  • Emanuel Isaias Mota Araújo Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi
  • Francisca Ítala da Silva Paiva Valdevino Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará, Campus Maracanaú
  • Francisco Felipe Maia da Silva Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi
  • Leonardo Alcântara Alves Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi
  • Luciana Medeiros Bertini Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi

DOI:

https://doi.org/10.15628/holos.2015.2462

Palavras-chave:

Citrus limonium, Capsicum frutescens L., Teste fitoquímico, Atividade antioxidante, Fenóis totais

Resumo

Use of natural medicine has been used by man since time immemorial, and this use has grown considerably in recent times. Thus, this study aims to make a comparator analysis regarding the phytochemical test, antioxidant activity and total phenolic content of the extracts of the leaves in ethanol and their respective fractions of Citrus limonium (lemon) and Capsicum frutescens L. (chilli pepper). To compare them was observed that ethanol extract of both plants showed the better antioxidant activity, Capsicum frutescens L. with 204.60 ppm and 99.07 ppm with Citrus limonium. With regard to the phenolic content of the hexane extract and lemon extract in ethanol pepper were those that showed a higher content. Overall, it was noted that Citrus limonium excelled both in relation to their antioxidant activity and the phenolic content.


 

 

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Biografia do Autor

Laiza Cristina Carlos Freire, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi

Aluna de Graduação do Curso de Licenciatura em Química

Emanuel Isaias Mota Araújo, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi

Aluno do Curso de Licenciatura em Química

Francisca Ítala da Silva Paiva Valdevino, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará, Campus Maracanaú

Licenciada em Química

Francisco Felipe Maia da Silva, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi

Professor de Química

Leonardo Alcântara Alves, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi

Professor de Química

Luciana Medeiros Bertini, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Norte - Campus Apodi

Professora de Química

Referências

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Publicado

18/02/2015

Como Citar

Freire, L. C. C., Araújo, E. I. M., Valdevino, F. Ítala da S. P., Silva, F. F. M. da, Alves, L. A., & Bertini, L. M. (2015). CONTRIBUTION TO THE PHYTOCHEMICAL STUDY AND CHEMICAL TESTS OF THE EXTRACTS OF Citrus limonium (LEMON) and Capsicum frutescens L. (CHILLI PEPPER). HOLOS, 1, 21–29. https://doi.org/10.15628/holos.2015.2462

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